Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Οι_Κολο_γία


Ναι υπάρχει κι αυτό είναι λέει για την προστασία του περιβάλλοντος ...α και οι υπερασπιστές της είναι φανατικοί ...πολλοί από αυτούς μάλιστα προσπαθούν να προστατεύσουν και τα αθώα ζωάκια γι αυτό αλλάζουν την διατροφή τους και καταβροχθίζουν πράσινα προϊόντα αφού πρώτα έχουν εφοδιαστεί με δερμάτινες μπότες σύμφωνα με τις τελευταίες λέξεις της μόδας και αφού έχουν ψεκασει το σπίτι με δέκα τονους λακ για να κυκλοφορήσουν στο περιβάλλον που ιδανικά φαντάζονται, μέσα στο αγνό πράσινο μυαλουδακι τους....
Αλλά τι λέω αφού όλοι μας εδώ και καιρό έχουμε μπει λέει στις χώρες που με γρήγορο ρυθμό αγκαλιάζουν την οικολογική συνείδηση ...ναι το πάθαμε κι αυτό κι έλεγα κι εγώ γιατί να έχει γεμίσει αυτό το μπλε μεγάλο κουτί τριγύρω με υπέροχα αποφάγια ...μα φυσικά η συνείδηση είναι που το γέμισε ...Το πιο καλό όμως το συναντας αν πας εκδρομή στη φύση α εκεί είναι ο πιο τέλειος στολισμός υποδοχή για πάρτι, χρωματιστά πλαστικά παντού, γυαλιά από το γλέντι και όλο και κάποιο κακομαθημένο δεν ήθελε το ίδιο ποδηλατακι οπότε οι γονείς με τη συνείδηση αποφάσισαν να στολίσουν το δασός με αυτό...
Αχ χαίρομαι που όλοι μας συμφωνούμε και όλοι αγαπάμε την οι-κολο-για.. έτσι.. έτσι.. για ένα πράσινο αύριο...η είναι πολύ κομματικό αυτό...?μήπως τελικά ο Κωστάκης θέλει να μας κάνει οικολόγους γιατί οι κάδοι του πάνε...άσε που το πράσινο όλο και κάποιες εικόνες του παρελθόντος θα θυμίσουν ...αυτά τα ολίγα από την οι-κολο-γα truth

10 σχόλια:

tovenito είπε...

σαν καμπανάκι υπενθύμισης αυτό το ποστ. προσπαθώ να έχω οικολογική συνείδηση αν και όχι πάντα με επιτυχία. αλλά ορισμένα μικρά πραγματάκια δεν είναι δύσκολο να τα κάνουμε όλοι. και σίγουρα κάτι θα αλλάξει! τα οικολογικά φιλιά μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

POΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ.ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΔΗΚΗΘΕΙ.

Γιώργος Τ. είπε...

Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας.. Αλλά όλοι αυτοί οι δήθεν οικολόγοι μου την σπάνε και εμένα..

Tyler Durden είπε...

καθε ακάλυπτος χώρος στην πόλη που δεν είναι διαμορωμένος σε πάρκο αλλά έχει λίγη άγρια φύση γίνεται σκουπιδότοπος. Αυτό τα λέει όλα για το πώς βλέπουν το πραγματικό φυσικο περιβάλλον (και όχι το ανθρωπογενές-πάρκα) οι Ελληνες.

Αλλωστε μια εκδρομή σε εθνικούς δρυμούς σε περιοχές με χώρους αναψυχής θα δεις κάθε λογής σκουπίδια καταχωνιασμένα από δω κι από κει, πχ Ολυμπος.

D.Angel είπε...

θα συμφωνήσω με τους από πάνω!!!
Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας.Δυστυχώς οι περισσότεροι είναι στον κόσμο τους(για να μην εκφραστώ αλλιώς) και έχουν γίνει παρτάκηδες!!!
Τα φιλιά μου

ΦΟΥΛΗ είπε...

Και καλά,, το ποδηλατάκι το μαζεύεις εύκολα, ο άλλος πάει και πετάει το αυτοκίνητο του(δεν του κάνει πια) πήρε καινούργιο. Άμα βγάλει ο ήλιος κέρατα θα αποκτήσουμε και μεις οικολογική συνείδηση .Καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Οι-κωλο-γία...

Γενικότερα μιλώντας, όπως έχει πει κι ο Τζιμάκος (Τζιπάκος), "Οικολογία και Καπιταλισμός δεν πάνε μαζί!"...

Πάντως είμαι αισιόδοξος... για τη νεότερη γενιά!... Είναι πιο συνειδητοποιημένη από τους παλαιότερους "μπουρτζόβλαχους"!...
Αρκεί να την αφήσουν!...

Saq είπε...

Εμένα ξέρεις τι με τρελαίνει πιο πολύ; που βγάζουν διαφημίσεις του στυλ κλείστε το λαμπάκι της τηλεόρασης να μην κάψετε ρεύμα και οι πολιτικοί κάνουν συνεδριάσεις και συνεντεύξεις με ένα κάρο φώτα και προβολείς. Και πάρε τεράστια συνεδριακά κέντρα με 5000 φωτιστικά και να και τα προβόλια από τα κανάλια, αλλά εσύ πρόσεχε. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, γίνε εσύ οικολόγος να μπορώ να βρομίζω εγώ.

Ή το άλλο, μην ξοδέψεις νερό γιατί δεν έχουμε, πως θα γεμίσουν την πισίνα τους οι φραγκάδες.

Ανώνυμος είπε...

τρουθακι
αν σκεφτοταν ολοι οπως εσυ θα ζουσαμε σε εναν κοσμο υγειινο και τελειο...θα παρατεινοταν ο μεσος ορος ηλικιας,θα αναπνεαμε καθαρο αερα κλπ κλπ...αλλα παντα λεει ο ανθρωπος ναι καλο πρεγμα η οικολογικη συνειδηση αρκει να την εφαρμοζουν αλλοι!!!!

φιλακια